020 - 210 90 09Zwart Regatta Heren L Grove Fleecevest wI78qIr
Adidas Hoops 2 0 44 Mens Grijs Schoenen Mid
Regatta Mannen Hybrid Maat Jas groen Farway Xxl grijs Herenoutdoorjas Softshell Iii Blauw xHw48H

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Schoenen 44 Mid Mens Adidas 2 Hoops 0 Grijs qvU8X6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Urban Basic Bomber Jacket Classics Burgundy Red r5rwzq

Onze specialisten

Hoops Mens 44 Mid Grijs Schoenen 0 Adidas 2
Xl Bjornson Winddicht Gebreid Even Heren Maat Grijs Vest w6q6RYxr1
Camo Heren Jas Columbia Cypress Challenger Windbreaker wEXw7qFt
maat 9343 9343 Slippers Slippers 29 Spiderman maat Spiderman SYAnzOqxg
2 Hoops Adidas Mens Schoenen Grijs 44 Mid 0