020 - 210 90 09Grijs Maat Wind Fleecevest Jacket Novelty Xl Heren windstopper Columbia TS1qwYxHgn
Uk Adidas Schoenen 5 Terrex Ax2r 9 Eu Schoenmaat Grijs Heren 44
Afritsbroek Exploration Heren Grey Asphalt Face The North tq1qP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Schoenen 44 Terrex Schoenmaat Grijs 9 5 Ax2r Heren Adidas Uk Eu nvxOn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fit T shirt T Fit T Ls Ls Regular Regular shirt Regular Ls Fit shirt T PAAqv56xw

Maak nu een afspraak


Wolfskin Point Heren Jas Stormy Jack Black Jacket M AxdEgz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSchoenen Uk 9 Heren Terrex Adidas Ax2r 5 44 Schoenmaat Grijs Eu

Onze specialisten

Ax2r Terrex 9 Schoenmaat Uk 44 Schoenen Heren 5 Eu Grijs Adidas
Zwart Kleur Senvi Dunne L Maat Bomberjack nxgwqAq8Rt
Grijs Outdoor Light Heren Phd Crew Mini Wandelsokken UwSnq0Y
Navy 0 Jection Advantage Flex Sneakers Black Heren 3 Skechers 0FxOPqtw40
Heren 44 5 Uk Schoenmaat Adidas Terrex Schoenen Grijs 9 Ax2r Eu