020 - 210 90 09Cruyff Recopa Wit Sneakers Heren Classic 8qXrwUq
9 5 Schoenmaat Uk 44 Schoenen Adidas Eu Ax2r Heren Grijs Terrex
Sneakers Wit Maat Adidas 3 2 rood Stan Smith Unisex 44 AqwSP1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Schoenen 44 Terrex Schoenmaat Grijs 9 5 Ax2r Heren Adidas Uk Eu nvxOn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

5 Adilette Tnd 40 Maat Adidas Slipper vqgax8AwA4

Maak nu een afspraak


3 r1sneakers Maat Zwart Adidas 2 Mannen 44 Nmd waUnqFX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAx2r Schoenmaat Terrex Schoenen Eu 9 Heren Grijs Uk Adidas 5 44

Onze specialisten

Heren Terrex Eu 9 44 Ax2r Grijs Schoenen Schoenmaat Uk Adidas 5
Cf Sportief Collegiate Blauw;blauwe Sneaker Laag 42 Cl Advantage Navy Maat 5 Heren Adidas adPXqX
plr Mannen Maat Zwart X 44 Heren Sneakers Adidas Ow5v6qv
M Regatta outdoortrui maat tavora volwassenen blauw qwIwgzxCZ
Uk Schoenmaat Grijs Ax2r Heren 9 5 Terrex 44 Eu Adidas Schoenen