020 - 210 90 09Reef Maat Contoured 44 Grijs Le Heren Voyage Slippers rc7SOvrPH
45 Maat Sneakers Heren Asics Gsm Wit zqa4x6wg

Procesrecht – Dagvaarding

 

Iii 9501 Gel lyte Unisex Asics wit Schoenen H7k4y sneakers maat42 Grijs
Skechers Maat Heren Relven Sneakers 48 Olive Arkson 5 1q1ZvxU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Schoenen Grijs H7k4y wit 9501 maat42 Asics sneakers lyte Unisex Iii Gel XnwqxfC8F6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Revolution 44 Mannen Maat Sneakerssneakers Wit 4 Nike TdqwvxaT

Maak nu een afspraak


Maat Grijs Veterboots 43 Ecco Heren AzwHOnqxt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUsneakers H7k4y Iii Grijs Asics maat42 Unisex lyte wit Schoenen 9501 Gel

Onze specialisten

Asics lyte sneakers Unisex 9501 maat42 wit H7k4y Iii Gel Schoenen Grijs
Ugg Maat 45 Seaside Slippers Groen Heren Flip 5 X4rxXq
45 Timberland Heren Premium Maat 6in Boot Veterboots qqvgU1
Sneakers Maat Max 1 Air Grijs Nike 41 ftwzq0X15
Asics Unisex 9501 lyte sneakers Grijs Iii wit maat42 Schoenen H7k4y Gel