020 - 210 90 09Maat 3 Grijs Adidas Campus 44 2 Heren Sneakers xgfwR6
Mid 46 10xt Sneakers Zwart Wtr Adidas Schoenen
Evo 37 Spwsneakers licht Blauw 5 118 Maat Wit Lacostecarnaby qXptdwcX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Schoenen Zwart 46 10xt Wtr Mid Sneakers Adidas SpUxwqp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nebula Blauwe Geox Nebula Nebula Geox Instappers Geox Instappers Blauwe Instappers Blauwe twwp4qHUC

Onze specialisten

Zwart 46 Wtr Schoenen Mid Sneakers Adidas 10xt
Dunkelbraun Men 2849 46 0 Uk Vakuum Meindl Ultra Gtx 11 ABY7TF
bruin Mfs Heren Wandelschoenen Active Zwart Island Meindl FRPq8c
Groen Jas Jacket Wolfskin Dames Trail Women Jack Scenic BAwgBpq
46 Mid Zwart Wtr Adidas 10xt Sneakers Schoenen