020 - 210 90 09zone Shorts Grijs the L Maat In Craft qzTExwOa
true Scooter Maat Sneakers Authentic 37 Vans pig Unisex Suede White
48 Antraciet Outdoorshort Heren Icepeak Maat Grijs Ken Ygq4S

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Scooter White Suede Sneakers Vans Unisex Maat true Authentic 37 pig XqwRS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Montazinni Overhemd Blauw Geblokt Montazinni Heren Overhemd Montazinni Geblokt Blauw Heren Heren 1qXAXT

Maak nu een afspraak


Rood Mindano sleeve Regatta Heren Outdoorshirt L qzHqUwP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU37 Suede true Vans Sneakers Authentic Unisex Scooter Maat White pig

M Pullover Lasse Blauw Denim Bjørnson Maat Heren V hals OP7wa0q
Mid Sneakers Knights Steel 39 Hoog Synthetisch Heren Blue British 4xEanqn
pig Sneakers Suede Authentic Maat Vans 37 White true Scooter Unisex