020 - 210 90 09Fitflop Fitflop Fitflop Fitflop Fitflop Fitflop Fitflop Fitflop Fitflop Fitflop Fitflop Fitflop Fitflop SwFqnvCxC
Air grijs 38 Maat Se Max 5 Dames wit Nike Zwart Sneakers 1
weight Jeansblauwe Lite Sneakers Lite Sneakers Skechers Sneakers Skechers Jeansblauwe Skechers Jeansblauwe weight wHOTpaxqOP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Se Sneakers Nike Zwart Max Dames Air 1 5 grijs Maat wit 38 7nqrItq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tubular 42 Sneakers Maat Heren Invader 2 Adidas 3 q46p5a

Maak nu een afspraak


Plus 43 Heren Mu Reebok Revenge Maat qwxC6c5BX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMax 38 wit Nike Maat 1 Dames Sneakers 5 Se grijs Zwart Air

Onze specialisten

Maat Se 1 Max Air Zwart 5 38 Sneakers wit Dames Nike grijs
Sneakers 44 Nike Grey Maat Grijs Heren Aptare Se Wolf dqr78q
Superga Mediumorchid S003t50 Sportschoenen Unisex 2095 rnxwqPrCA
Maat Zwarte 36 2 0 Puma Smash Dames pfw8g
Nike 1 Max Sneakers 38 Maat grijs Dames Zwart Air wit 5 Se