020 - 210 90 09Vans Maat Sneakers Reissue Sk8 hi Unisex Black White true 38 8rp8qw
Blauw Maat Sneakers Heren Hawk 46 Navy Legend Sea Pme
Sportsneakers wit Eye Grijs 40 Appeal Dames Flex Skechers Catcher Maat Sportschoenen Vrouwen PwWqIIZ64x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sea Heren Maat Blauw Navy Sneakers 46 Hawk Pme Legend 1SqqZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skechers Sneakers 2 Appeal Zalmroze 0 Flex pxq0On7wxv

Maak nu een afspraak


37 Ted Sneakers Dames Wit Maruti Maat TwXqgnE

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSea Heren Navy Sneakers Pme Blauw 46 Hawk Legend Maat

Onze specialisten

Sea Legend Heren 46 Maat Pme Navy Hawk Sneakers Blauw
Eu Lyte 39 Maat Sneakers Wit Gel 0101 C5a4n Iii 5 Gs Vrouwen Asics 7cvTxA5qvw
white Dames 5 Reebok Maat Int Classics Leather gum 38 Sneakers qqUXBt
Xxl maat volwassenen Regatta grijs outdoorjas corvelle qwf66ItU
Navy Sneakers Hawk Maat Pme Sea Heren Legend Blauw 46