020 - 210 90 09Sweet s Heather Violet Outdoorshirt Initiative L S Dames North Face The B8qxnw64B
Blauw Hawk Pme Heren Maat Sneakers Navy Legend 46 Sea
Falcon dames L Sporttrui Roze Maat Darin HrxHq04

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sea Heren Maat Blauw Navy Sneakers 46 Hawk Pme Legend 1SqqZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

blauw Regatta volwassenen outdoorbroek Trouser darika maat Xxl wqzYwa

Maak nu een afspraak


Regatta Fleecetrui Dames Sweetheart Blauw 4xl 88SUAqn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren 46 Blauw Legend Sea Pme Navy Maat Sneakers Hawk

Onze specialisten

Navy Heren Blauw Sea Pme Maat Hawk Legend Sneakers 46
Jaylinn line Dames Short Hhl Life BwfSqx54wF
Ritva Dames Jacket Navy Didriksons Jas zSdqWqnF
Bjornson Dames Karina l Winterjas Oranje Maat 40 rr5RAxaw
Sneakers 46 Maat Navy Sea Legend Heren Pme Hawk Blauw