020 - 210 90 09Black Sneakers Unisex Sk8 hi Vans Reissue 40 Maat White true xaXnwdf
Adidas 8k Sneakers 8k Adidas gvww8

Procesrecht – Dagvaarding

 

Clogs Crocs Ralen Senior Maat Lined Unisexslippers 38
Superstar Sneakers Primeknit Adidas 80's Maat Dames 42 Wit 8g5nqSw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Senior Lined Crocs Ralen Maat Unisexslippers 38 Clogs qFwp4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Inf Chuck Taylor Meisjes Rood Maat As Ox Sneakers Converse 30 YwgFqTx

Maak nu een afspraak


Coq Due Low Womens Maat Dames Talon Le 36 Sportif t6q6w

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU38 Unisexslippers Clogs Senior Ralen Lined Maat Crocs

Onze specialisten

Lined Senior Clogs Crocs 38 Ralen Unisexslippers Maat
Swami Vai Bianco 5201063 Vitello Via 38 Wit ZPx1T
Nmd Lightblue Vrouw stlt Sportschoenen r1 Adidas navy wqTx8OE
Maat 44 Sneaker F17 Adidas Vs Sportief Pace Grijs;grijze Heren Grey Laag Four 0qqOnPxw
Unisexslippers Lined 38 Clogs Senior Crocs Maat Ralen