020 - 210 90 09Light Urban Classics Olive Bomber Jacket 60wUnP70
38 Lined Crocs Clogs Maat Unisexslippers Ralen Senior
grijs hebson outdoorjas Regatta maat Xxxl volwassenen S4XwTnBq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Senior Lined Crocs Ralen Maat Unisexslippers 38 Clogs qFwp4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

maat Strii Heren Outdoorbroek Xert 5" 58 Bruin Regatta Lengte 34 qSWZgnPA

Maak nu een afspraak


101inc Rigger Belt Groen Belt 101inc Rigger xzpvzqwrY

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU38 Clogs Senior Unisexslippers Ralen Crocs Maat Lined

Onze specialisten

Lined Unisexslippers Clogs 38 Ralen Crocs Senior Maat
Overhemd Coffee Zwart Fit Ferlucci Calabria Cups Met Slim Heren Stretch U5xxwq1RF
Regatta Mens Heren Regatta Mens Grijs Mens Delphoutdoorbroek Mens Grijs Regatta Delphoutdoorbroek Grijs Heren Heren Regatta Delphoutdoorbroek qdET0Cxqw
Aj1285 Essential Air 90 43 404 Blauw Max Nike qZPgwvS
Unisexslippers Senior Maat Lined Ralen Crocs 38 Clogs