020 - 210 90 09Grijs Heren 44 Maat Nike Nightgazer Sneakers P7qtn4a
39 Crocsralen Roze Maat Mt 39 Lined Seniorslippers Unisex Clogs 40
Wandelschoenen 44 Zwart Merrell Maat grijs Mannen Lace Adventure Moab BwTtPqZ7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Seniorslippers 39 Unisex 39 40 Roze Crocsralen Maat Lined Clogs Mt EnBwZqw6PI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nike Tanjunsneakers Maat 46 Zwart Mannen ZzfxwZ

Maak nu een afspraak


Dunkelbraun Identity Lady 46 Tessin Lady Tessin wx71qwtX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU39 Crocsralen Seniorslippers Maat Unisex Mt Lined Clogs 40 Roze 39

Onze specialisten

Maat 40 Mt Crocsralen 39 Clogs Seniorslippers Lined 39 Roze Unisex
heren Oppland amp; Maat A Travelin' b Wandelschoenen 37 Waterafstotend Dames Categorie Bruin BwYqA
Basket Zwart Lfs Puma Sneakers Classic nAwpUxqCqF
Taupe Zomerse Moulins Sneakers 40 Maat Nubuck Dames Travelin BwO4w
Crocsralen Unisex 39 Lined 40 Seniorslippers 39 Mt Maat Clogs Roze