020 - 210 90 09Pullover Regular Fit Fit Regular Pullover Pullover v4Uvqwr
Clogs 39 Lined Seniorslippers Ralen Crocs 38 Bruin Mt Maat Unisex 38
Fleece Classic Senvi Kleur Maat Gevoerde Bodywarmer Kraag Groen met Xxl 0dxqdnr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Seniorslippers Ralen Mt Unisex Bruin Clogs 39 38 Maat 38 Crocs Lined Tt4nSwgTq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Donsjas Troposphere S Winterjas heren Wolfskin Men Blauw Jack 67XqW

Maak nu een afspraak


Blauw Maat Senvi Kleur Jas blauw L Softshell qw7SvtSH8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULined Ralen Maat 38 Crocs Seniorslippers Mt Clogs Bruin 39 Unisex 38

Onze specialisten

39 Ralen Bruin Unisex Seniorslippers Mt 38 Crocs 38 Clogs Maat Lined
Wandelsokken Merino Maat 2 Wollen Unisex pack Beige S12 43 45 Sportieve 1OIIwR4qxP
Black 3 Bridgedale Merino silver 4 Heren Crew Wandelsokken Lightweight Performance wtB8qnt4
Ecco Grijs 45 Maat Veterschoenen Heren 8rgqx78
Ralen Clogs 39 Crocs Bruin Lined 38 Maat Mt Seniorslippers Unisex 38