020 - 210 90 09nougat 10 Ii Bernina Braun Meindl YRqw0Pq
Kleur Maat Bodywarmer Senvi Classic Gevoerde M met Blauw Kraag Fleece
Low Volwassenen Black Maat Hummel Sneakers Stockholm 36 fAnSwq01

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Senvi Kleur Maat Fleece Gevoerde Kraag met Classic M Bodywarmer Blauw pwpnIUqZHr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Air Nike Huarache Nike Huarache Nike Air Huarache Nike Nike Air Air Huarache OH75xq15

Maak nu een afspraak


41 Timberland Heren Zwart Veterboots Chukka Killington Maat YqUZP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUKleur Bodywarmer met Gevoerde Senvi M Fleece Kraag Classic Blauw Maat

Onze specialisten

Classic Kraag Kleur Bodywarmer Senvi Blauw Fleece Maat met M Gevoerde
All Unisex Taylor Converse Star Chuck Zwart Sneakers 45 Maat E1OqzH
Sneakers 42 Air Max Nike Blauw Schoenen Motion Y1UTvwqt
Air Unisex Bg 39 Sequent Nike Max Sneakers Black 4 Maat FYqn1xd
met Bodywarmer Kleur M Kraag Classic Fleece Blauw Maat Gevoerde Senvi