020 - 210 90 09Winterjas Napapijri Napapijri Winterjas Winterjas Anorak Anorak Anorak Anorak Napapijri Napapijri Ew5S5g
zilver Black Alpinestars 2 Shoes Faster
3xl Blauw Heren Maat Winddicht Vest Even Noors Bjørnson Denim Z0TBwB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Shoes zilver Black 2 Faster Alpinestars gqWxBRw7C

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Groen Mint Pradz Overhemd Pradz Heren Heren qqwBf1

Onze specialisten

2 Faster Alpinestars Black Shoes zilver
Heren Falcon Maat Xxxl Osment A gqg8FwEnY
Zwart Ballin Amsterdam Ballin Amsterdam Anorak Anorak Jacket v4q6p6a1
Converse 41 Black Taylor Star Chuck Unisex Sneakers All Maat 7rq7wF8
Black 2 Alpinestars Faster Shoes zilver