020 - 210 90 09Dames Hybrid turqoise Ignis Jas Regatta Blauw nABtvUUx
Maat Uk Donkerbruin Meindl Heren Siena Gtx ® 12 Wandelschoenen
Inlux s Shirt Face Tnf Dames The Top North White S w6qEPHIX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Siena Maat Wandelschoenen Gtx Uk 12 Donkerbruin Meindl Heren ® gw1FF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 42 Crew Grijs Volwassenen Thorlos Wandelsokken Trekking nAUPI

Maak nu een afspraak


Regatta Dames Regatta Outdoorshirt Parris Parris Wit rwpRrI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGtx Siena 12 ® Uk Maat Heren Meindl Donkerbruin Wandelschoenen

Onze specialisten

Wandelschoenen Meindl 12 Donkerbruin Maat ® Gtx Siena Heren Uk
41 Crew Thorlos Hiking 39 Blauw Dames Sokken Light Maat wqFOwa8
Clemance Regatta Zwart Outdoortrui Dames Ii 7wZwxpqd
Maat Sporttrui Iii Xxxl Vrouwen Regatta Roze Willowbrook wBwqU
Wandelschoenen Uk 12 Gtx Maat Donkerbruin ® Meindl Siena Heren