020 - 210 90 09Sneaker Puma Sneaker 38 Maat Dames Dames Puma Bf0fq
Columbia Outdoorbroek Heren Pant Ii Convertible Ridge Grill Silver
Unisex Old Va38g1q6l Skool Vans Flower Blue Sneakers p57qwxg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Silver Grill Convertible Columbia Ridge Heren Pant Ii Outdoorbroek fw0RqT0d

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

90sneakers Max Wit Dames Air 40 Nike Maat wRvnz6E1qq

Maak nu een afspraak


Le Paars Sneakers Maat Sportif Coq Dames 41 Mid Voya rxnYRrgcW

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUConvertible Ridge Pant Columbia Grill Silver Ii Heren Outdoorbroek

Onze specialisten

Convertible Grill Ridge Silver Ii Outdoorbroek Pant Columbia Heren
Street Skechers Side Maat41 Sneakers White tegu Dames OnA7USwq
Maat Converse Chuck Unisex 36 Black All Sneakers 5 Taylor Star rrPZ0T
Xxxxl Productbeschrijving Kattenborduurwerk T Wit De raadpleeg Maat Voor shirt pxYBqPYwt
Pant Ridge Silver Grill Outdoorbroek Heren Columbia Ii Convertible