020 - 210 90 09Ii Dames Floreo Grijs Regatta Trui qUP56Ywx
Horka Zwart Xxs Maat Glacier Winterjas 4pxqw4CPU

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Silver Vikky 36 White V2 Puma Sneakers Gray Dames
Zwart Singlet Uv Dames Coolibar 46 Maat 8tRwBBq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Silver White Maat 36 V2 Puma Dames Vikky Gray Sneakers 8OxIOq10Y

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

35 Walkie 16480 Falke Wandelsok Grijs 36 zIUcq
Blauw Dames Iii Regatta Outdoorbroek Amelie IFnfv
Meindl Categorie Gtx Bruin Burgos Wandelschoen Maat Heren b 45 A rr7w5Y
Gray Maat Sneakers Dames Puma 36 Vikky Silver V2 White