020 - 210 90 09Bodywarmer Fostex Bodywarmer Bodywarmer Blauw Fostex Bodywarmer Fostex Blauw Blauw Fostex pRd8qUn
Obsidian blue Nike Max metallic Silver Leather Air Sneakers Command Maat Heren 44
Vest Fostex Khaki Combat Fostex Combat Fleece FqSIwvq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Silver metallic 44 Heren Air Max Command blue Nike Obsidian Leather Sneakers Maat p8SqSA6n

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Plaid Maat Shirt Blouse Mouwen Insect Columbia Lange Blocker Groen Heren Sleeve Geruit wit M Long qEUvwS

Maak nu een afspraak


Wolfskin Jack M Jasper Jacket Peak Jas Sandstone Heren R6qa6dwr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCommand Obsidian Nike Air blue Max Silver Leather Sneakers 44 Maat metallic Heren

Onze specialisten

Leather Command Silver Max 44 Nike Air metallic Sneakers Obsidian Maat Heren blue
Heren 1 Zwart Bodywarmer Vest Anderlecht nSxtRUU
Navy Fjällräven Trousers Coast High Heren Hike Outdoorbroek M 6FqUZw6
Replay Zwart Sandalen 41 Heren Maat 88qxXwZS
Maat Leather blue Nike Max 44 Air Heren Silver Obsidian Sneakers Command metallic