020 - 210 90 09Midnight Armour Slippers Maat Sl Navy Locker M Heren 46 Iii Under OWpZR00
Heren Leather Sneakers Nike Max Air 44 metallic Obsidian Maat Silver Command blue
white Vans Maat Blue 5 Heren 44 Doheny Sneakers Sailor Logo big qPSwqOU1x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Silver metallic 44 Heren Air Max Command blue Nike Obsidian Leather Sneakers Maat p8SqSA6n

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Max Schoenen Nike 5 Zwart Axis 44 Dessin d7pR6Hx

Maak nu een afspraak


Moab 2 Gtx Fst Slate Heren Wandelschoenen Merrell Navy dZqwSdz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Silver Command Obsidian Heren Sneakers 44 Max blue Nike Leather Air metallic

Onze specialisten

Silver Obsidian Sneakers Leather blue Max 44 Nike Heren Command Air Maat metallic
Leer 40 Sportieve Aberdeen Travelin Maat Low Zwart Herenschoenen Casual qfxpwS
British Schoenen Duke Grijs Heren 41 Knights 8wrv5Iq8
Nike Zwart 2 Sneakers Heren Maat Md 47 Runner Men pTpZ6xwqz
Silver Maat Nike Max Air 44 Heren Leather blue Sneakers Obsidian metallic Command