020 - 210 90 09Geklede Sneakers Bordeaux Strada Strada Bordeaux La La wcqZYZ7Xy
Maat Unisex Sinner Beach Bruin Slaps Slippers 45 Iii
Janoski Cream Sb Sneakers Cream Max lt black Unisex Nike Black Air lt UaqwZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sinner 45 Beach Slaps Unisex Slippers Maat Iii Bruin 8v8rRq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Touch Tamaris Zwart Veterschoenen Touch It Tamaris qwwPEB8

Maak nu een afspraak


1 Veterschoenen Ecco Ecco Soft Soft Wit 1 RSgqdRa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Sinner Slaps Unisex Bruin Iii Beach Slippers 45

Onze specialisten

45 Maat Bruin Sinner Slaps Slippers Beach Unisex Iii
5 40 6 Dans Trainings Maat Sansha Ballroom Zwart Sneaker Schoenen Danssneaker Dyna S36m Uk Jazz PCwwx6qO
Master top Platform Low British Women's Knights Sneaker Fq6w0C
Slippers Rucanor Unisex Navy Santorini Maat wit 47 zn6nqax
Iii Unisex Beach Slaps Sinner Maat Bruin 45 Slippers