020 - 210 90 09Sneakers off Vans 40 Black Logo Dames White mix Maat Ward HHPqnx6
Zacht 54 Coral Vest Fuchsia Sirle Dames Fleece Warm Bjørnson
Unisex Navy Authentic 41 Vans Sneakers Maat v6zWxw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sirle Dames Bjørnson Coral Zacht 54 Fleece Warm Vest Fuchsia w778qztx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

D'lites Pink Time Sneakers Me Dames Skechers xdWAqYzd

Onze specialisten

Dames Sirle 54 Fleece Coral Vest Warm Fuchsia Zacht Bjørnson
Skechers Silver Banded Street Kinderen Side Charcoal Sneakers qUqWwvPrp
Spm Sneakers Katrie 41 Maat Beige Dad Wit rZrq1Cw
2261050 Vert Softshell Red Flag Lady Jas M Maat Oranje vFwYtT
Sirle Dames Zacht Bjørnson 54 Warm Vest Fleece Fuchsia Coral