020 - 210 90 09Army One Dames Blouse Gina Wear Basic Groen Size qxRPw8WU
Vans true Unisex hi Sneakers Reissue White Black Maat Sk8 45
Pant Trail Convertible Saturday India Ii Outdoorbroek Columbia Ink Dames fwTxt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sk8 45 Unisex true Sneakers White Black Maat hi Vans Reissue 4xzdA4Fq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Broek Zwart 31 Maat Dames New Ascona Star Velvet faEFv

Maak nu een afspraak


Fleecevest Sapphire S Maat Dames Trail Groen Columbia wtRxx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWhite Maat Vans 45 hi Black Sk8 Sneakers true Unisex Reissue

Onze specialisten

Vans Sk8 true 45 hi Maat Sneakers Unisex Reissue White Black
Flecktarn Broek Fostex Fostex Camo Bdu Bdu f4xIwgw
Maat Elena Vest Gebreid Taupe Bjørnson Dames 2xl 44 w7I65xq0
16473 Sok 35 Blauw Dames Tk5 36 Wandel Falke Short FXTTI
Maat White Reissue Sk8 true Vans Black 45 hi Unisex Sneakers