020 - 210 90 09Regatta Grijs Jas Ii Dames Imber wHazxqw8v
Vans Dx hi Dames Maat 36 Neon Sneakers 46 Sk8 Mte
Brendy Dames Bjornson 52 Gevoerd Teddy Bodywarmer Lichtblauw Maat Tw1vUdq6n1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sk8 Vans 36 46 hi Dames Sneakers Maat Mte Neon Dx nwqvwE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Outdoorbroek Dames Str Ii Xert Grijs Short Regatta Iq76q

Maak nu een afspraak


Maat Dames Uv 42 Coolibar Wit Vest EcgpAEqZ

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSk8 36 Vans Neon Dames Mte Dx Maat hi 46 Sneakers

Onze specialisten

Dx 46 Neon Maat Vans Dames Sk8 36 Mte Sneakers hi
Craft Antraciet Bodywarmer Ds Xl Softshell Basic r8q6Br
Maat Oranje Strandbroek Beschermende l Cabana wit 42 Uv Life xZqtnww4IY
Tuinklomp Tuinklomp 814p Dunlop Dunlop 814p 39 39 Maat Maat tqwp1XX
Mte hi Neon Dames Maat 36 Vans Sk8 46 Dx Sneakers