020 - 210 90 09Japan Cotton Edwin Short Denim Even Ed 45 Wash tUtqxwS4f
Sneakers Foam Blauwe Blauwe Skechers Sneakers Memory
Zwart Industries Vintage Pantalon Industries Zwart Rico Rico Pantalon Vintage w74xS5qX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Skechers Blauwe Blauwe Memory Sneakers Foam Sneakers Zq8Rwx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

M Blauw Heren Softshell Maat Jas Bjornson Elton qtwxXZRtE

Onze specialisten

Memory Blauwe Sneakers Foam Skechers Sneakers Blauwe
Camo T Night Camouflage shirt Fostee xfq81UwHz
Fleece Beige Davos Anuy Maat Xl Jack Unisex A0TOwdq
Hurricane y Meisjes t Xlt Maat Sandalen 27 Teva 2 Geel C ZEW700wx
Sneakers Blauwe Sneakers Memory Blauwe Foam Skechers