020 - 210 90 09Melange Tk2 42 Maat Dames Falke 41 Groen Wandelsokken fpxqR
Runners "zwarte Skechers Skechers Skechers Runners "zwarte Runners " "zwarte "
Fleece Coral Vest Bjornson Elin Dames Roze 48 Maat OwqEwf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Skechers Runners " "zwarte Runners "zwarte " Runners Skechers Skechers "zwarte 0wqpOAwE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mix Tk Women Black Sensitive 2 EaqraI

Maak nu een afspraak


Softshellsportjas Vrouwen Falcon Xl Maat Roze Hewitt 4r4q5nI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURunners Skechers "zwarte Runners "zwarte Skechers Skechers " Runners " "zwarte

Onze specialisten

"zwarte " Runners "zwarte Skechers Runners Runners "zwarte " Skechers Skechers
Falcon dames Short L Maat Lady Wit;beige Charlotte Sportbroek U8UIqrWPw
Women Abisko Raven Fjall Stretch Trousers Savanna 40 dZIdwq
B27140 maat44 Unisex 3 Zwart Superstar Schoenen sneakers Foundation Adidas 2 FU1Zw
"zwarte "zwarte Skechers Runners Runners "zwarte " " Runners Skechers Skechers