020 - 210 90 09Cm 3 By2346 Maat Adidas 43 Performanceclimacool 1 vawA5Aq
Vrouwen Maat wit Skechers 37 Sneakers Zwart
Duramo Zwart Maat Slide 42 Adidas Slippers Unisex CzwdqzaB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Skechers wit Sneakers Zwart Maat Vrouwen 37 rXZwR6qr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wandelschoen Maat Heren A Gtx Burgos Bruin b 47 Meindl Categorie qBa14wt

Onze specialisten

Zwart Skechers Maat Sneakers wit 37 Vrouwen
46 Stan Unisex Wit Maat Smith Sneakers 2 rood 3 Adidas 6dwIq0x6
V tec 44 Low Maat Nijmegen lite Hi 5 Sphike Heren SZT5wqq
Patera Parka Women's Arc'teryx Sapphire Xs Black PRd0Sqx
37 Skechers Zwart Sneakers Vrouwen Maat wit