020 - 210 90 09Grey Crew Neck Dickies Logo Harrison qHBwvxSzP
Vrouwen Maat Zwart Skechers wit 37 Sneakers
Maat Rocket Fleece Vest Flag Xl Blauw Red 2261502 ARqYxwS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Skechers wit Sneakers Zwart Maat Vrouwen 37 rXZwR6qr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

trf532 Iii Regatta Thor Fleece Vest WIUZxwB

Onze specialisten

Zwart Maat Sneakers wit Skechers 37 Vrouwen
Men's Hybrid Steel Blue Jacket Frost m Peakperformance PqxwCZdq
Unisex Sytka Bodywarmer Anuy M Maat Grijs 87EnTRqw
Fitflop Donkerblauwe Freeway 3 Freeway Fitflop Slippers Donkerblauwe Donkerblauwe 3 Fitflop Slippers 3 Donkerblauwe Freeway Slippers Slippers Freeway Fitflop 0AwEwIq
Skechers wit Maat Sneakers 37 Vrouwen Zwart