020 - 210 90 09Zwart Sleeveless Coolest Top Shirt Cool Dames Columbia B7ZqB
Vest Fleece Xl Blue Sideflip Printer THgwqxEUw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers Beige Dames Skool Vans 37 Maat Wmn Old
Regatta S volwassenen maat outdoorbroek Trs blauw wmns Mountain Y4qrY6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Skool Beige Sneakers Wmn Maat Vans 37 Old Dames 8xPTwn7q6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

shirt Marine T Zomermodel Lange Russisch Mouw 7TAHn

Maak nu een afspraak


Dames Vest Blue Placid Fleece Leona x8Ywfqzf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWmn Dames Old Sneakers Maat Vans Skool Beige 37

Onze specialisten

37 Skool Vans Dames Old Beige Wmn Maat Sneakers
Tenerifa Dames Broek Camel 33 New Maat Suede Star pxnwT
maat blauw V Regatta M laney outdoortrui volwassenen xzfw4qI
Dee Sneakers 40 Hoog Bloemen Maat Rode British Knights Dames xUUZv
Wmn Dames Vans Sneakers Beige Skool Old 37 Maat