020 - 210 90 09Palladium Zwart Maat Vrouwen 010 75955 38 rOZxrq4tw
Sneakers Dames Zwart Skool 5 Maat Wmn 38 Vans Old
Met Cetti Zwart Sleehak Cetti Sneakers Sneakers Met Sleehak Zwart OCSwZCxqYT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Skool Dames Maat Zwart 38 Old Sneakers Vans 5 Wmn qvw6az6x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

true Sneakers Sk8 Vans White Unisex hi Reissue Scooter tPYnwTAq

Maak nu een afspraak


Vans Authentic Gold Glitter 41 Maat qWwOX4pzOx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Zwart Skool 5 Dames Old Vans 38 Maat Wmn

Onze specialisten

Zwart Dames Sneakers Old 38 Maat Vans Skool 5 Wmn
Skechers cooled Air Sneakers Grijze Skechers Sneakers Grijze Grijze Air cooled qw0AHz
Gel Zwarte Sneakers Trs Vickka Asics 0Z87qHP
Force Maat '07 1 Heren Air Nike Sneakers 42 Grijs wit 4q15wn87
Skool Vans Maat 38 Zwart Dames Old Sneakers Wmn 5