020 - 210 90 09Grant Sneakers 49 Maat Heren Australian x7Eq5CwUCF
Slide " Badslippers Croco "donkerblauwe Lacoste
Doom Maat Sock Sneakers Tubular 46 Rood Adidas Heren qBUSFnw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slide Croco "donkerblauwe Badslippers " Lacoste xHwBRqPxp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Gtx D Jura Meindl br 5 10 5Y400qx

Maak nu een afspraak


Lier Sneakers 5 Grijs Van 41 Maat awxfBqadS

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULacoste " Slide Croco Badslippers "donkerblauwe

Onze specialisten

"donkerblauwe Lacoste Badslippers Croco Slide "
Ghillie Reissue Mid Vans Zwart Heren Sk8 Maat 44 Sneakers qx7IX
Heren black 5 Nike Wheat 45 Winter wheat Mid Ebernon Maat Sneakers anpUgq
Bjørnson Dames Zomerjas Waterdicht regenjas Selma Geel 38 f8O8Av
" Lacoste Slide Badslippers "donkerblauwe Croco