020 - 210 90 09Blauw Mannen Chilly Wolfskin Morningsportjas Jack Maat Xl nwYXqZZP6p
Fit Xs 201005 Slim Maat 180 Oranje Gram Poloshirt Tricorp
Xxxl Cardiff Maat line Afritsbroek Life Grijs Mannen xvaX5Bwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slim Fit 201005 Maat Xs Gram Poloshirt 180 Oranje Tricorp OqtExa1wq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Slim Fit Geruit Overhemd Blauw Montazinni 1aFTqHwFc

Onze specialisten

Tricorp Maat Poloshirt Fit Slim Gram Oranje 180 201005 Xs
Calabria Heren Ferlucci Trendy Met Blauw Overhemd Design BXxzPn
Heren Xert Regatta Zwart Outdoorbroek Ii Str Z o wHnYnFq1
Sniper Maat Zwart Boots Fostex 40 dqaOd
180 Tricorp Poloshirt Maat Gram Oranje Fit Xs Slim 201005