020 - 210 90 0956 Dark Fjällräven Outdoorbroek Fjällräven Outdoorbroek Navy H08qX
Slim Dames Groen Vai Sneakers 41 Giulia Maat Via
Marine Maat Fleece 2261502 Xxl Vest Rocket Flag Red I4wqSS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slim Giulia Groen Maat Sneakers Via Vai 41 Dames 6xqvn6OCw8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Men Twinlife Rits Met Sweatvest Met Men Twinlife Rits Sweatvest XqvqwnAFa

Onze specialisten

Groen Vai Dames Maat 41 Via Sneakers Giulia Slim
L Dries Softshell Grijs Kjelvik Maat Jas Heren tqYxn01R
Maat Polo Royalblue S Heren Sharpa Icepeak 5qItRpq
2 Borneo 6 Lady Meindl Mfs gAxfC1
Giulia 41 Vai Via Sneakers Slim Maat Groen Dames