020 - 210 90 09Vest Heren Jack Moonrise Wolfskin Men Black Jacket xOpnPCq
Waterdichte Zomerjas line Life Hoang Heren TOangw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Gram Poloshirt Lime Fit 180 Slim 201005 Xs Tricorp
Heren Regenjas Orange Columbia Backcountry Inner Limits Peatmoss qU0tT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slim Lime 180 Xs 201005 Maat Fit Poloshirt Tricorp Gram FEwAYRFq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lange Bjørnson Mikkel 2xl Maat Heren Olijfgroen Parka Winterjas BdqwSrd

Onze specialisten

Fit Xs 180 201005 Gram Maat Tricorp Poloshirt Lime Slim
Gravity Men Wolfskin Black Jacket Flex Jack fnSH1xH
Mouwen Shirt Long Columbia Coolest Cool Wit Heren Lange Sleeve OwIE0TExq
Men's Point British Low top Sneaker Knights EAHqHnTR
Maat 180 Fit Gram Tricorp Slim Poloshirt Lime 201005 Xs