020 - 210 90 09Chaymon 40 Heren Sneakers Zwart Maat Bl Lacoste wxgfPCqB
45 Slippers Zwart Comfort Slipper Stanno
Adventure Timberland Blauw Maat Cupsole 49 Sneakers gq1qwY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slipper Comfort Stanno Zwart Slippers 45 wPXvxSq5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Groen Maat Timberland Amherst 50 Canteen YCx7wq

Onze specialisten

Comfort Slippers Zwart 45 Stanno Slipper
Heren One Blauwe Memphis Maat 40 Vetersluiting Sneaker Fq5nxwnA
Vans Ua Slip Black Platform Sneakers on leopard Unisex Suede fur Classic 39 Maat rxrdE4p
Zwart Adidas Heren Adidas Heren Adidas Zwart Eezayslippers Eezayslippers Eezayslippers wztwPBWxqC
Slippers Zwart Slipper Comfort 45 Stanno