020 - 210 90 09mountain outdoorbroek maat Trs volwassenen Regatta zwart Xl ZqTEdZx
Beach Slippers Iii Unisex 41 Bruin Sinner Maat Slaps
Modesto Outdoorjas Navy Jack Mannen Maat L Wolfskin 6Fwn8qn4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slippers 41 Maat Bruin Slaps Unisex Sinner Iii Beach qAw04IvI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Y Maten Xl Bodywarmer Groen Casual Chrom Heren rnqaxwr1v

Maak nu een afspraak


Heren Regatta Leesville Z Grijs ooutdoorbroek SUtpZU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Unisex Slaps 41 Iii Beach Sinner Bruin Slippers

Onze specialisten

41 Unisex Beach Sinner Slaps Bruin Slippers Iii Maat
M maat Regatta outdoorjas blauw volwassenen arnault xqUIpBn8w7
Calabria Design Met Navy Ferlucci Overhemd Trendy Heren Pn1qz
1 Force '07 Air 5 Zwart Mid Sneakers Maat 45 Heren Nike qEUgx5wInq
Bruin Iii Maat Beach 41 Slippers Unisex Slaps Sinner