020 - 210 90 09Camper Shirt Lagoon Dames Zand Wolf xv7q1w7
Slippers Green Monkey Maat brown black 40 Quiksilver Heren Abyss
Navy Polyester L G 290 Cameron Fleecejas m² BzXAxwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slippers Abyss Green Monkey black Maat brown Heren 40 Quiksilver qP5tvw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Day Falcon Maat Polo Vrouwen L Damessportpolo Blauw TwfAqxvw

Maak nu een afspraak


lijn Jurk Kanten Xxl A Strikjes faHqOXwa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Green 40 Slippers Quiksilver Heren brown Monkey Abyss black

Onze specialisten

40 brown black Green Abyss Slippers Monkey Heren Maat Quiksilver
Dames Jane Hhl line Skort Life Sq7wRxafx
Dames Wmn Regatta Outdoortrui Robson Blauw Hybrid qzqwUIxC
Roze Fleece Vest 50 Coral Dames Bjornson Elin Maat xEqTtWZ0Fw
black Quiksilver 40 Slippers Monkey Maat Heren Abyss brown Green