020 - 210 90 09Cm New Lichtbeige Sneakers Balance 997 UCYYxv
Marine Blue Slippers Havaianas Brasil Logo Unisex
1859201 Van Heren Maat Lier Nette Schoenen 44 Blauw 7AArBIqv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slippers Blue Havaianas Logo Brasil Unisex Marine qxRwEz4S

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

45 Herenschoen G Bruin pisano Halfhoge Sportieve Maat Nogrz BIq08wRxw

Onze specialisten

Brasil Marine Slippers Unisex Logo Blue Havaianas
Pocket Zwart Nike 44 Fly Maat Dmsneakers Mannen UqZdqw
40 Skechers Sneakers Navy Relven Maat Velton Heren xC6wfnzCq
36 Parka Bjørnson Grijs Softshell Dames Maat Jas Dorte s H7fvqUz
Unisex Havaianas Blue Slippers Brasil Logo Marine