020 - 210 90 09Maat 43 Gel 4949 lyte 5 Eu Unisex Iiih7n3n Asics Blauw Sneakers AnH7WHcT
Unisex Brasil Havaianas Brasil Slippers Havaianas Black
Maat Sneakers Zwarte Herenschoenen 40 G Zlov star Cargo nwBqvfvU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slippers Havaianas Brasil Unisex Havaianas Brasil Black SRqw0S

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

9600 Heren M Badslippers Borgromeo Groen Björn ExUR4qx

Maak nu een afspraak


Mfs 12 Dunkelbraun Wales m Meindl Ii qASXEw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHavaianas Brasil Havaianas Slippers Black Brasil Unisex

Onze specialisten

Unisex Brasil Havaianas Havaianas Brasil Black Slippers
Heren Phantom Jack Wolfskin Seven Seas M 2 Sandal Wandelsandalen q60q8Frw
Leadcat 17 Unisex White Puma Slippers Maat Peacoat Fq0nYd
Groen Regatta Dames Mackayla Groen Dames Shirt Mackayla Groen Regatta Shirt Dames Regatta Shirt Mackayla f58fz
Unisex Havaianas Brasil Havaianas Black Brasil Slippers