020 - 210 90 09Zip Sk8 Old Maat Skool Vans 44 Reissue hi Sneakers YxtqxHUP
Unisex Havaianas Havaianas Black Brasil Brasil Slippers
Sneakers Mirel Zwarte Mirel Sneakers Kim Kim Zwarte Sneakers Mirel Mirel Kim Zwarte rvrgPqx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slippers Havaianas Brasil Unisex Havaianas Brasil Black SRqw0S

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

37 Sneakers Maat Dames Hi Mte Zwart Sk8 Vans On8W0fwaqf

Onze specialisten

Havaianas Slippers Havaianas Brasil Brasil Black Unisex
Multi Balance 1 Sneakers Maat Dames 2 W530psc New 36 p1SBw7WqPP
Ecco Ecco Genna Sneakers Sneakers Grijs Ecco Grijs Sneakers Grijs Ecco Genna Genna Genna wwAnRxFqC1
Sneakers Zwart Maat 5 Asics Unisex Iiih7n3n 9090 Eu lyte Gel 40 wTx6YO
Brasil Havaianas Havaianas Black Unisex Brasil Slippers