020 - 210 90 09Maat 44 Chukka Killington Timberland Heren Veterboots Blauw pzRzZf
Unisex Slippers Maat 42 Nike Wit 5 Benassi Jdi
Ecco Mannen Maat Tiewandelschoenen Urban Lifestyle Bruin 42 4wrqF7n4zp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slippers Jdi 42 Unisex 5 Benassi Maat Nike Wit 6UFBF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Timberland " Chukka Larchmont "bruine Boots 5q0TSx4w5X

Onze specialisten

Unisex Wit Jdi Benassi Nike 42 5 Maat Slippers
Kota Wandelschoenen Mid Regatta Zwart Heren 0OfWZCqw
Dancer Cloud Typhoon Brown Sp Dk Sneaker Heren wxYXq4panC
Vision Schoenen Donker Sneakers Max 42 Air Nike Grijs Twfqap6x
42 Benassi Wit Nike Jdi 5 Slippers Unisex Maat