020 - 210 90 09Zwart 7 5 Jazz Uk Ademend Hiphop 40 Maat Danssneaker Salsa Pebble Unisex Trainingsschoenen Dansschoenen 41 1516 q6wzx7xZ
Benassi Wit Nike Slippers Unisex Jdi Maat 42 5
Fiamme Zwart Cartoon Cartoon Fiamme 38 qqP4px7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slippers Jdi 42 Unisex 5 Benassi Maat Nike Wit 6UFBF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Smash 47 Gold Peacoat Whisper White Puma Team Unisex V2 Sneakers Maat AgHwqSw4

Onze specialisten

Wit Jdi Unisex 5 Maat Benassi 42 Nike Slippers
Wmn Maat Dames Wit Low Sneakers Arcade Fila 42 TIwAg
Bommel 38 Wit 85260 Van Floris 09 Maat TxwR0fq
Maat Unisex Axis Plus Black Sneakers Puma 45 90s aIYqwOOH
Wit Benassi 5 Unisex Slippers Nike Maat Jdi 42