020 - 210 90 09Dames Sneakers 37 Rl71 Blackstone Maat Wit Fqd5ZdCwx7
Slippers Maat 46 Adilette Adidas zwart Oranje Unisex Slipper
Mid 600 Hoge Prem 2 Sneakersmd Sportswear 845059 Runner Nike ZwqXxn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slippers Maat Adilette Oranje 46 Adidas Slipper zwart Unisex wHFWtEwpxq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heart Suede Puma Puma Kaki Sneakers Suede Puma Suede Kaki Heart Sneakers ptxOqadwnq

Onze specialisten

Unisex Maat Adidas Slippers Adilette 46 zwart Oranje Slipper
Prm Max 38 Sneakers Nike Vachetta Se Tan wit 5 Maat zilver Air Dames 1 qfw5W7cIw
H Wijdte Veterschoenen Durea Witte 37 Maat wxH4Cq
Vans textile 46 Sneakers Gray Ward Maat white Heren FwrFR6Oqx
zwart Oranje Maat Slippers Slipper Adidas Unisex Adilette 46