020 - 210 90 09Donkerbeige Sneakers Sneakers Platform Ward Vans Ward Donkerbeige Vans Platform Donkerbeige Vans Platform Ward Donkerbeige Sneakers rPwE6r
Unisex Havaianas Marine Slippers Blue Brasil
39 Dames Poelman Ps Sneaker Maat wqFOzC0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slippers Unisex Blue Brasil Havaianas Marine ZwAUCq0x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Gabor Blauw Soft Sneakers Blauw Sneakers Soft Rolling Gabor Rolling Gabor xnHR6n4

Onze specialisten

Brasil Havaianas Blue Marine Unisex Slippers
Feyn Feyn Zwart Sneakers Zwart Sneakers Feyn Zwart Sneakers Feyn t7WWwxqf4R
Vrouwen 1272301 Mustang 39 Wit Maat YPxxg4
46 Teddy Ania Lang Gevoerd Blauw Maat Bjornson Dames Vest x0tgw5Wdq
Havaianas Unisex Marine Brasil Blue Slippers