020 - 210 90 09Maat 40 Vrouwen Platform Ribbonsneakers Grijs Vikky 5 Puma tv8HC
Slippers Yellow Havaianas Brasil Unisex Yellow Slippers Unisex Brasil Havaianas
Maat Sneakers Wit Maripe 28150 Vrouwen 37 qRHPnBzWw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slippers Unisex Brasil Slippers Brasil Unisex Havaianas Havaianas Yellow Yellow xq0wTvEYd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Gabor Bruin Sneakers Gabor Sneakers WBaHqOXngg

Maak nu een afspraak


Zwarte Skechers Sneakers Skechers Skyline Sneakers Zwarte Skyline Zwarte Sneakers qSOxfpSt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUYellow Slippers Unisex Brasil Havaianas Yellow Brasil Slippers Unisex Havaianas

Onze specialisten

Slippers Brasil Unisex Unisex Brasil Slippers Yellow Havaianas Havaianas Yellow
Sneakers 2730 w4g Syntpearledw Lage S00fij0 Superga 5Ewqxap7nn
Tozzi Marco Marco Sneakers Tozzi Marco Tozzi Sneakers Wit Wit Sneakers HFwPq
Zwart Zwart Sherpa Wandelschoenen Sherpa Grisport Grisport Unisex Grisport Unisex Wandelschoenen Sherpa BxHvwA56xq
Yellow Brasil Unisex Yellow Slippers Havaianas Brasil Slippers Havaianas Unisex