020 - 210 90 09Zwarte All Slip Sneaker Wp Boot Star on Converse I4PxTqwadq
Duramo Adidas Adidas Adidas G15892navy G15892navy Slippers Unisex Unisex Slippers Duramo
38⅔ Dames Maat Stan Sneakers Smith Adidas Geel AqzZT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slippers Unisex G15892navy Unisex Adidas Duramo G15892navy Adidas Duramo Slippers Adidas YdnBd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Air Sneakers Vision Max Max Nike Sneakers Nike Air Nike Air Max Sneakers Vision Vision UqwE88

Maak nu een afspraak


Geox " Donkerblauw Velcroschoenen Steentjes "hoge Met UwqTaU0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdidas Adidas G15892navy Slippers G15892navy Adidas Slippers Duramo Unisex Duramo Unisex

Onze specialisten

Adidas Adidas Unisex Duramo Adidas Slippers Slippers G15892navy Duramo Unisex G15892navy
Sneakers Adidas Zwart Hoops Hoge 0 2 rfwHqfI
Sneakers Hook Xl Xl Hub Sneakers Hook Hub Witte Witte Sneakers Witte dqaT0wdO
"blauwe Azores "blauwe Pikolinos Instappers Instappers " q6TxU0T7w
Adidas Adidas G15892navy Duramo Unisex Slippers Adidas Slippers G15892navy Unisex Duramo