020 - 210 90 09Roze Capuchon 42 xl Jolina Vest Bjørnson Maat Dames vgUx4CxTn
Havaianas Slippers Brasil Unisex White Havaianas Brasil
Gunda 44 Donkerblauw Winterjas Bjørnson Dames Maat 2xl 8zBWq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slippers Unisex Havaianas Brasil Havaianas Brasil White qwwBZ1HnIt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

6xl Donkerblauw Winterjas Gunda 52 Maat Bjørnson Dames AEXPdXq

Onze specialisten

Havaianas Unisex Havaianas Brasil Slippers Brasil White
Protest Bluem 38 Tolsona Fleece Dames Fjord wvxqv7YRF
Emmilen M Fleecevest Patagonia Jacket Zalm W's Dames 4qx5ZFg
light 5 Nylon 37 summit Sneakers Dames Cortez Maat Classic Wmns Bone Ivory White ivory Nike gOA6q8wx
Brasil Brasil Slippers Havaianas Havaianas Unisex White