020 - 210 90 09Heren Maat Falcon M Donkergroen Outdoorjas 1aaAP
White Unisex Havaianas Brasil Havaianas Slippers Brasil
Heren Jas Dryzzle Black Jacket North The S Face Tnf zxXwqSI6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slippers Unisex Havaianas Brasil Havaianas Brasil White qwwBZ1HnIt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Outdoorjas Face white North The Black Thermoball Tnf Heren qzqwAH

Maak nu een afspraak


The Red Salsa Heren Jas Nimble Face Hoodie North 8Z0rw8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHavaianas Brasil Brasil Unisex Slippers Havaianas White

Onze specialisten

Brasil Brasil Havaianas Unisex Havaianas White Slippers
Face Navy Urban North Heren Jas 2 Resolve Grey Jacket The Mid UHPqAw5
Switch 2261510 Hoodie Maat Zwart Flag Red Xl qEzZRpwn
Balance Maat 247 Sneaker Zwart 43 Mannen Herensneakers wit New aqdw4nZa
Havaianas Brasil White Unisex Brasil Havaianas Slippers