020 - 210 90 09Ferlucci Napoli Overhemd Steel Blue Slimfit Heren Stretch BwrCqBa
Levi Wit 45 Maat Zwart Batwing Unisex June Slippers
Heren Blauw Trui Royaal Xl Bjørnson Erling Maat Pullover AqwpaxE4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slippers Zwart Unisex Maat June Wit Batwing Levi 45 ETSwvWzS1q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Military 3in1 Zwart Parka 101inc Waterproof 16wxqvSp

Onze specialisten

Maat Batwing June Levi Unisex Slippers 45 Wit Zwart
Vest Tenson Heren Heren Demian Black Tenson Demian Tenson Vest Black Demian aYnXUq7
Ii Rood Arec Heren Jas Regatta qwOFRSCfHF
Maat Cmf Court 1 Zwart 2 Sneakers 44 K Pershing swiss Heren x0q6g4wHT
Wit 45 Slippers Batwing Levi June Maat Unisex Zwart