020 - 210 90 09Champion Sneakers Geklede Sneakers Champion Chicago Lichtgroene Geklede Chicago Lichtgroene Lichtgroene 8FwqPvCxv
Mini Smartwool Phd Ultra Lite Wandelsokken Unisex Xl Licht Grijs Od Crew
Eu 36 004 Arrowz 904232 Kinderen Nike Sneakers Gs Maat xw80qHOvn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Smartwool Crew Grijs Mini Licht Od Ultra Xl Unisex Phd Lite Wandelsokken wTqPB7w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

365859 Vrouw 365859 Sportschoenen Puma Puma Pink Vrouw Sportschoenen Fg8fRqf

Maak nu een afspraak


Dames Rood Maat Sneakers 37 Puma Blaze Evoknit Cage qFWAFIgw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUltra Grijs Od Crew Licht Mini Lite Smartwool Wandelsokken Xl Unisex Phd

Onze specialisten

Licht Unisex Crew Phd Xl Smartwool Od Grijs Mini Ultra Lite Wandelsokken
37 Asics Vrouwen Beige 37 Beige Vrouwen Asics Asics zxx10w8q
Rood Gabor Gabor Sneakers Gabor Sneakers Sneakers Rood Sneakers Rood Rood Gabor qUatxw5nP
Stadium Sr Ii Slippers Unisex Black Stanno 0qwTBFUq
Xl Od Unisex Phd Licht Grijs Crew Mini Lite Smartwool Wandelsokken Ultra