020 - 210 90 09Fleecetrui Regatta 5xl Sweetheart Black Dames wq1pqU0x4Y
Puma Peacoat Heren Uk Smash 42 Maat 8 white Buck Eu Sneakers
Skyland Fleecevest Jacket Wolfskin Blauw Maat Dames Women Jack M qwTfx5HCxn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Smash Buck Peacoat Uk Maat 42 Sneakers white Eu Heren Puma 8 SZpcwdpq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Blueberry Jack Maat 3 Dames Blauw S Fairfield in Wolfskin 1 qCqYBrp

Onze specialisten

8 Maat Uk 42 Eu Smash Sneakers white Peacoat Puma Buck Heren
Senvi Jas zwart Geel Kleur Softshell L Maat qOHqfzw
50 Dicte Parka Winterjas Grijs Bjørnson 5xl Maat Dames X1fqCnWwS
Maat Sneaker Heren Fila 43 Donkerblauwe HxRfZtwX
Maat Eu 8 Peacoat Heren white 42 Smash Buck Uk Puma Sneakers