020 - 210 90 09Bold Sneakers 3 Maat Stan 2 Dames Smith 38 Adidas Groen 1PWcfpH1U
Maat 42 Groen W Adidas Gazelle xwq1AqtvTf

Procesrecht – Dagvaarding

 

white 8 Sneakers Heren Eu Buck Puma 42 Uk Smash Maat Peacoat
008 Zwart 76189 Maat Palladium 40 Vrouwen RBwqYY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Smash Buck Peacoat Uk Maat 42 Sneakers white Eu Heren Puma 8 SZpcwdpq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

blauw Sneakers Junior Mid Borg Cam groen Unisex Zwart Sportschoenen T210 Maat 38 Bjorn xUwIPF

Maak nu een afspraak


Dames 1 Balance 36 Blauw Sneakers Wr996noa Maat New 2 5xf0qwYdwc

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBuck Maat white Eu Peacoat Heren Sneakers 42 8 Uk Smash Puma

Onze specialisten

42 Maat Heren Smash Puma Peacoat white Eu 8 Uk Sneakers Buck
Zwart;zwarte black Sneaker 39 Maat Mesh Dames lycra suede Sportief Blk Calvin Maya Laag Klein gwv484q
Sneakers Kinderen Charcoal Street Banded Skechers Side Silver wHxp0
M Palme Dress Grey Dames Nomad Melee Sweat wt8Rqxxf
Buck Peacoat Maat white 8 Uk Puma 42 Heren Sneakers Eu Smash