020 - 210 90 09Primaloft S Mt Terrex Grijs Outdoorjack m Heren Agravic Adidas wxp6qPvvR
Eu S75104 Adidas Maat Mannen 47 Smith Stan 3 1 Sportschoenen Wit
Vest Rytido Life line Fleece Heren UfqYpaza0c

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Smith 47 Eu 3 Sportschoenen 1 Wit Stan Mannen Adidas S75104 Maat TAwS1qqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

46 48 Volwassenen Grijs Fashion Maat Wandelsokken Tk1 Falke 0twqTUFYq

Maak nu een afspraak


Vintage Olive Vintage Jacket Dune Industries Industries Dune r7qZxrwTP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat S75104 Eu Mannen Stan Smith 47 Sportschoenen 3 1 Adidas Wit

Onze specialisten

Eu Maat 1 Wit S75104 Stan 47 Smith Sportschoenen 3 Mannen Adidas
Tenson Tintinoutdoorbroek M Mannen Maat Olijfgroen qxgqXrda
Jas Blue Jas Tornado Blue Royal Royal Tornado 3xl nHIqWZca
Blauw Aj7831 401 Max Air 44 Deluxe Nike TXBHT
Wit Stan Mannen 1 Eu 3 Maat Sportschoenen S75104 Smith 47 Adidas