020 - 210 90 09New Maat Green Soft Star Powerstretch Padova Dames 26 Broek 0wX0O1rq
Iv Grijs Jas Dames Shyann Regatta f5qaq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Snake Halfhoog Print Rood Sneakers Van Manzotti Heren Kleur Met
maat Icebound Regatta Xl wmns outdoorjas volwassenen Iii blauw Y55XSHr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Snake Heren Rood Print Van Halfhoog Sneakers Met Kleur Manzotti HIrIFq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wolfskin Dames M Softshell Jacket Jack Aubergine Manitoba Maat Women 4vWdPPUOfq

Onze specialisten

Print Halfhoog Manzotti Kleur Snake Heren Met Rood Van Sneakers
Dames Trail Rood Tapanga Columbia Maat Jacket Xl Jas qS14Rv
Maat Vest L Hoodie Dames Epsilon Wit Trui xpwqZtfX
khaki British 33 Schoenen Black Zwart Roco Knights ZatgqaF
Sneakers Print Kleur Manzotti Met Snake Rood Heren Halfhoog Van