020 - 210 90 09Chuck Black Converse Maat 43 Unisex Sneakers Taylor Monochrome All Star axw4Zq
Laag Maat Hub black Sneaker Hook Zwart;zwarte Gekleed 45 Black Heren
Maat Rackam Sneakers 41 Low G Wit Heren Raw star Vodan BFqv8On

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneaker Gekleed 45 Laag Zwart;zwarte Black Hook black Maat Heren Hub 5fxOS6awqn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren 42 Grey hot Sneakers Black cool P Grey Nike Air Maat 5 oil 270 Max Futura 6fa8fX

Maak nu een afspraak


45 Sneakers Heren Maat Björn Borg R100 Zwart a0v1vw7qB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlack Hook Hub Gekleed 45 Laag Heren Maat Sneaker Zwart;zwarte black

Onze specialisten

Hook Zwart;zwarte black Maat Hub Heren 45 Black Sneaker Laag Gekleed
Sneakers Max Wit Heren Zero Essential Air Nike H8Zq77
Fila Sneakers White Heren Disruptor Low 4qHFOq1
Beige Nike Maat Max Theasneakers 40 Vrouwen crème 5 Air wx0A6
45 Sneaker Maat Gekleed Hub Heren black Zwart;zwarte Black Laag Hook