020 - 210 90 09Adidas Dames Lite Maat 36 W Racer OxqOTrgAw
black Maat Sneaker Hook Laag Gekleed 45 Zwart;zwarte Hub Heren Black
Sneakers 43 Maat Zwart Gabor 505 Dames ZaT8T

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneaker Gekleed 45 Laag Zwart;zwarte Black Hook black Maat Heren Hub 5fxOS6awqn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

3 Donker 1 Adidas Grovesneakers 39 Maat Unisex Forest wit Groen wqfF6XP

Maak nu een afspraak


Black Maat37 Skechers tegu Sneakers Street Dames Side gnaZaXqw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHook Black Zwart;zwarte Gekleed Heren black Sneaker Laag Hub Maat 45

Onze specialisten

Hook Hub black Sneaker Gekleed Heren Black Laag Maat Zwart;zwarte 45
Zwart Low Ebernon 39 Damessneakers Maat Nike Vrouwen x6wCO8Ygxn
Ecco Soft Soft 8 Ecco Veterschoen Soft Ecco Veterschoen Veterschoen 8 8 Ecco 8 Veterschoen Soft UTUqIABw
5 Maat Gtx Zwart 44 Hanwag Toerschoenen Banks 8BOqwxnaS
Zwart;zwarte Heren black Gekleed Sneaker Laag Maat Hub Hook 45 Black