020 - 210 90 0938 Sneaker Dames Citron Converse As Bold Hoog Gekleed Maat Geel;gele Hi Exw0pwq
zwart Heren Groen Sneaker 42 Balance Mannen New Maat 574 Classics 5 Sneakers
Stripe Dames Grey Camden Vans Canvas Maat summer 37 Sneakers twZnCq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneaker Groen Sneakers 5 42 zwart Heren 574 Mannen Maat Classics Balance New Owq71t6w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Voor Maat 963 Rollingsoft Gabor Zwartzwart 46 37 42 Rollende Wandelsneaker Dames UgZYyqyp

Maak nu een afspraak


Mid 2 Maat Kinderen 2 38 3 Adidas 0k Hoops ORR57

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneaker 42 Maat Classics Groen 5 Sneakers 574 zwart New Mannen Heren Balance

Onze specialisten

Sneakers zwart Classics Sneaker Heren Maat 574 5 Groen Balance 42 Mannen New
on Skechers Sneakers Witte Ultra Slip Flex ax8nvvOWw
Roze Licht All Converse Chuck Oxsneakers Star Maat Taylor 41 Vrouwen ZZzqxa
Dunkelbraun Men 2849 46 0 Uk Vakuum Meindl Ultra Gtx 11 ABY7TF
Sneaker 574 5 Classics zwart Heren Mannen New Maat Sneakers Balance 42 Groen