020 - 210 90 0940 l Maat Dames Lena Bjornson Grijs Zomerjas qwXSIt
42 Classics 574 New Heren Balance Groen Maat zwart Mannen 5 Sneakers Sneaker
Bordeaux Dames 44 Kizmit Outdoortrui Ii Maat Regatta q1nBvtwx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneaker Groen Sneakers 5 42 zwart Heren 574 Mannen Maat Classics Balance New Owq71t6w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blue Midnight Wolfskin Jack Dames Sonora Dress Outdoorjurk YwP1Xq

Onze specialisten

Groen 574 Heren Maat Mannen Sneakers 42 Balance New Classics Sneaker 5 zwart
Advance Longsleeve Xl Zwart Dryrobe grijs HU6xwCqRw
Jack Wolfskin Maat 40 Lange Dames Broek Blauw Activate Xt q7qfSz
Bruin bay Maat Reef Iii 42 J Slippers Heren q7XtP
Balance Mannen zwart Sneakers Classics Maat New Heren 574 42 5 Sneaker Groen