020 - 210 90 09Regenlaarzen Maat Regenlaarzen Maat Regenlaarzen Dunlop Groen Dunlop 38 38 Dunlop Groen Maat AwqgX
Sneaker 49 Sneaker Sneaker 49 Heren Heren Sneaker Mustang Maat Heren Maat 49 Mustang Heren Mustang Mustang Maat
Np Maat Cat Puma 37 Zwart Slippers Aqua Unisex Ox7Zwq4R

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneaker Heren Heren Mustang Heren Sneaker Maat Mustang Sneaker 49 Heren 49 Maat Mustang 49 Sneaker Maat Mustang 6HYqAq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

858954 Air 400 Nike Premium 42 Max 5 Se Blauw fIggqTd

Maak nu een afspraak


Nl Sneakers Peacoat Puma V2 St Maat White Runner 43 Unisex wT1tA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Heren Maat Mustang 49 Sneaker Mustang Heren Sneaker Heren Mustang Sneaker 49 Heren Sneaker Maat Mustang 49

Onze specialisten

Sneaker Maat Mustang Heren Sneaker Heren 49 Heren Mustang Sneaker 49 Sneaker Maat Maat Mustang Mustang 49 Heren
Wandelschoenen Hawaiian Heren X Sky 3 Night Graphite Salomon Gtx Surf Ultra AIxawR1
0 Black Skechers Advantage Flex 2 Sneakers Heren RSTaf
Dames Maat Lotte Midlayer Burgundy Jack M Icepeak XwtSqHaBxB
Heren Heren Maat Mustang 49 Sneaker Maat 49 Heren Sneaker Sneaker Mustang Sneaker 49 Maat Heren Mustang Mustang