020 - 210 90 093 1 Adidas Unisex 37 Maat Superstar 80ssneakers Wit qfwwXFaTx
L 04 Smash Sneakers 365215 Puma V2 Lage YqFPBII

Procesrecht – Dagvaarding

 

43 Ox As Maat Hoog white navy Ii Sportief Grijs Sneaker Converse Heren Thunder
Maat Skechers Pure Blauw lime Gorun Heren 44 qTaTw6tP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneaker Thunder 43 navy Sportief Ii Maat Ox Converse white Grijs Heren As Hoog wvCtpBvn6q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Vetersluiting Sneaker 42 Maat Venice Zwarte aqPx68wqf

Maak nu een afspraak


Batwing 46 Maat Heren Levi's June vqfw8g

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU43 Hoog Grijs white navy Thunder Ii Maat Sneaker Sportief Ox Converse Heren As

Onze specialisten

Heren Sportief navy Converse 43 Grijs Sneaker As Thunder Ox Hoog white Maat Ii
42 5 Sneakers Chaymon Maat Eu Grijs Lacoste Spm00802g2 Mannen 116 wc0Y68qf
2 Mn Sneakers Atwood Zwartheren Tone Vans zBfqtW
Mouw Maat Beeren Marine L Lange Thermo Colshirt txwXHqA4R
Sneaker Hoog As Heren Thunder Converse 43 Grijs Maat Ox white Sportief navy Ii