020 - 210 90 09Overhemd Montazinni Heren Slim Groen Bloemen Fit qH8p56Hx
Heren 45 Maat Vetersluiting Witte Sneaker Vanharen
Grijs Gebreid 5xl Heren Vest Bjørnson Maat Adrian tq1zxw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneaker Vetersluiting Maat Witte Vanharen 45 Heren fUPqAHwnx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fostex Khaki Vest Combat Fostex Combat Khaki Combat Combat Fleece Vest Khaki Fleece Fostex Fostex Fleece Vest zzWqwprAE

Onze specialisten

Maat Sneaker Witte 45 Vetersluiting Vanharen Heren
Winterjas Xl Rode Bontkraag Enos Mannen Heren Met Maat Rood Jas Tq7xd4xWwz
Dickies Dickies Sacramento Overhemd Overhemd Sacramento Red Red Dickies r1qgFw6r
Blauw Maat Lauren Vulc Sayer 43 Ralph Polo Heren Sneakers gZPYPq
45 Heren Witte Sneaker Vanharen Vetersluiting Maat